School Logo

Llanrhidian Primary School

Inspiring our learners to be the best they can be!

Contact Details

Session Times and Term Dates

Session Times 

 

 

Under the terms of the Education Act 1996, the amount of time to be spent per subject cannot be prescribed. However, schools must allow enough taught time to deliver a broad and balanced curriculum that includes all statutory requirements.

 

Total annual taught time is based on a 190-day (38-week) school year and on the recommended minimum weekly lesson times set out in Welsh Office Management of the School Day Circular 43/90, which are 21 hours for pupils in years 1 and 2, 23.5 hours for pupils in years 3 to 6 and 25 hours for pupils in years 7 to 11. Schools may provide a longer school day than the minimum if they wish.

Year Rec to Y2

Duration

8.00am

Early Bird Craft Club

0

0

8.25am

Breakfast Club

0

0

8.55 -9.05am

Kinship Time

0

0

9.05-9.20am

Assembly

0

0

9.25 – 10.00am

Reading Groups

0 hr 35 mins

+35

10.00 – 12.00am

Workshop Time

2 hr 00 mins

+120

TBA

Relax and Refuel Time

-0 hr 15 mins

-15 mins

12.00 -12.55pm

Lunch

0

0

12.55- 1.15pm

Kinship Group Time

0 hr 15mins

+15

1.15 - 3.00pm

Workshop Time

1 hr 45 mins

105

3.00pm – 3.20pm

Kinship Group Time

0hrs 20 mins

20

 

 

 

280 mins

 

280 x5 = 1400 mins

Total = 23 hrs 20 mins

(Statutory Time = 21 hrs)

Year 3 to Y6

Duration

8.00am

Early Bird Craft Club

0

0

8.25am

Breakfast Club

0

0

8.55 -9.05am

Kinship Time

0

0

9.05-9.20am

Assembly

0

0

9.25 – 10.00am

Reading Groups

0 hr 35 mins

+35

10.00 – 12.00am

Workshop Time

2 hr 00 mins

+120

TBA

Relax and Refuel Time

-0 hr 15 mins

-15 mins

12.00 -12.55pm

Lunch

0

0

12.55- 1.15pm

Kinship Group Time

0 hr 15mins

+15

1.15 - 3.00pm

Workshop Time

1 hr 45 mins

105

3.00pm – 3.25pm

Kinship Group Time

0hrs 25 mins

25

 

 

 

285 mins

 

285 x5 = 1425 mins

Total = 23 hrs 45 mins

(Statutory Time = 23 hrs 30 mins)

Please follow the links below for the latest school term dates.  INSET days will be communicated to parents and carers via the school calendar and Twitter. 
Top